Ford Focus RS Forum banner

Ile RS-ów wyprodukowano?

3 reading
81K views 33 replies 19 participants last post by  FORZDA 2  
#1 ·
Próbowałem dowiedzieć się, jak powstawały Black RS, ale nie widziałem żadnej strony internetowej ani niczego podobnego, gdzie można by zobaczyć całkowitą liczbę wyprodukowanych RS. Czy ktoś ma pomysł, ile jest ich w USA lub zostało wyprodukowanych?

#2 ·
Próbowałem dowiedzieć się, jak powstawały Black RS, ale nie widziałem żadnej strony internetowej ani niczego podobnego dla całkowitej liczby wyprodukowanych RS. Czy ktoś ma pomysł, ile jest ich w USA lub zostało wyprodukowanych?
Image

To pochodzi od jednego z pisarzy Jalopnika. Mówi o RS, chociaż tego nie mówi. 2018 jest limitowany, więc powinno być łatwo. Problem w tym, że pod koniec 2017 roku było wiele 16 i 17, które wciąż były niesprzedane, więc to nie daje prawdziwych liczb produkcyjnych...

Gdzieś tutaj jest wątek, który pokazuje rozkład kolorów. Biały był najrzadszy, jeśli dobrze pamiętam...

#6 ·
#7 ·
Pamiętam ten wątek na Jalopniku.... David Tracy powiedział, że całkowita liczba FSA wynosiła około 27 000.... więc to przez większość produkcji w 2017 roku.

Więc 27 000 + trochę w 2017 roku + wszystkie z 2018 roku. Zgaduję około 30 000 plus może kolejne 10 000 na 2018 rok?
Więc nie wierzysz w 34 034?

Ciao

#20 ·
Właściwie to możliwe, na dachu każdego samochodu znajduje się kod kreskowy. Zakładam, że każdy samochód zostanie zeskanowany i zarejestrowany po zejściu z linii montażowej, PDI usuwa wiele z tych rzeczy. Mój samochód w ogóle nie został dotknięty przez dealera, więc wiele rzeczy wciąż na nim jest, takich jak kod kreskowy na dachu, naklejka z wymiany oleju z fabryki, lokalizacja parkingu na łodzi i molo, a także niesławny blok transportowy.

#22 ·
Uważam, że to, co najbardziej pomoże w rozwiązaniu tego problemu z numerami, to fakt, że numery produkcyjne są prowadzone przez dwa oddzielne systemy w Fordzie. Numery z Dearborn są łatwo śledzone tutaj, w USA, ale dostęp do europejskich numerów po tej stronie stawu zajmuje trochę więcej czasu. Boerni ma kontakty w różnych zakładach, kompiluje te numery VIN według daty i uwzględnia ogólne liczby. Czy to w 100% dokładne? Nie wiem, ale świadczy tę usługę od wielu lat dla wielu różnych członków platformy. Jak stara zagadka: Ile lizów potrzeba, żeby dostać się do środka lizaka Toostie Roll Pop? Świat może się nigdy nie dowiedzieć.

• Like
Reactions: tarrant64