Ford Focus RS Forum banner
141 - 160 of 353 Posts
Jesteś pierwszym non-nav, o którym słyszałem, że osiągnął 20136. Użyłem tego samego pendrive'a do aktualizacji, który działał na mojej nawigacji i wypróbowałem wszelkiego rodzaju sztuczki z autoinstall.lst, ale zawsze błąd pamięci. Mam tylko jeden plik wymieniony do instalacji, ale mogę spróbować poszukać takiego bez gracenotes, jak wspomniano powyżej (zakładając, że można go wyodrębnić z pojedynczego pliku 14G381 tar.gz, za pomocą którego próbuję zaktualizować)
Och, to szalone. Szczęściarz! Zastanawiam się, czy to z powodu wymienionego APIM, czy z czego innego. Ja też miałem tylko 3.0 przed tym, więc może miałem dodatkową przestrzeń do dyspozycji ze względu na starszą wersję?

RUH ROH Scooby!

Zrobiłem aktualizację, wszystko w porządku, z jednym problemem: Funkcja poleceń głosowych czeka teraz około 15 sekund po tym, jak mówię, zanim się wyłączy i zinterpretuje polecenie. Ktoś ma jakiś pomysł?

RUH ROH Scooby!

Zrobiłem aktualizację, wszystko w porządku, z jednym problemem: Funkcja poleceń głosowych czeka teraz około 15 sekund po tym, jak mówię, zanim się wyłączy i zinterpretuje polecenie. Czy ktoś ma jakiś pomysł?
Nadal problem?

Jasne.

Pamiętam, że widziałem gdzieś ustawienie dotyczące tego, jak długo czekać podczas przeglądania FORSCAN po połączeniu. Zaraz to sprawdzę. Dam znać!

Do wiadomości: nowa kompilacja Sync 3.4 (20196). Pliki binarne można znaleźć tutaj:

http://ivsu.binaries.ford.com/swparts/5U5T-14G381-EG_1598634070000.TAR.GZ
https://ivsubinaries.azureedge.net/swparts/5U5T-14G391-CM_1598635923000.TAR.GZ -- Plik głosowy NA
http://ivsu.binaries.ford.com/swparts/1U5T-14G658-AF_1598633324000.TAR.GZ

Poniżej znajduje się plik autoinstall.lst, który zamierzam wypróbować tutaj na mojej jednostce nawigacyjnej. Wkrótce odpowiem z wynikami.
Trzymam kciuki, żeby moja jednostka bez nawigacji to zaakceptowała. 20136 odmówiło instalacji z powodu problemów z pamięcią.
Z tymi aktualizacjami nie ma dzienników zmian, więc zawsze jest tajemnicą, co zostało naprawione. Miejmy nadzieję, że błąd USB został usunięty

; SYNC3 - Wydanie - Tylko dla nawigacji

[SYNCGen3.0_3.4.20196_PRODUCT]
Item1 = 5U5T-14G381-EG
Open1 = SyncMyRide\5U5T-14G381-EG_1598634070000.TAR.GZ
Item2 = 5U5T-14G391-CM
Open2 = SyncMyRide\5U5T-14G391-CM_1598635923000.TAR.GZ
Item3 = 1U5T-14G658-AF
Open3 = SyncMyRide\1U5T-14G658-AF_1598633324000.TAR.GZ
Options = Autoinstall, Delay

• Like
Reactions: MorningZ
Zdecydowanie zmiana interfejsu użytkownika w sekcji Audio, nic więcej oczywistego. Zajęło tylko 20 minut na moim systemie nawigacyjnym, zamierzam teraz wypróbować na moim systemie bez nawigacji.

Attachments

Discussion starter · #147 ·
Dzięki! Właśnie to zainstalowałem, zajęło mi to również 20 minut, o których wspomniałeś.

Nie mogę się doczekać, aż zobaczę, czy naprawili to super irytujące odtwarzanie jednego źródła podczas wyświetlania innego podczas uruchamiania (coś, z czym borykałem się w 2 wersjach 3.4 do tej pory).

Do wszystkich, którzy się zastanawiają lub są nowi w świecie aktualizacji Sync przez sideloading:
  • Dysk USB sformatowany w systemie exFat (FAT32)
  • Umieść pliki w poniższej strukturze plików
  • Upewnij się, że rozszerzenie ".txt" nie jest ukryte w pliku "autoinstall.lst"
  • Dla pewności wrzuć pusty plik tekstowy o nazwie "DONOTINDX.MA"

Dzięki! Właśnie to zainstalowałem, zajęło to również 20 minut, o których wspomniałeś.

Bardzo chcę zobaczyć, czy naprawili ten super irytujący problem z odtwarzaniem jednego źródła podczas wyświetlania innego podczas uruchamiania (coś, z czym borykałem się w 2 wersjach 3.4 do tej pory).

Do wszystkich, którzy się zastanawiają lub są nowi w świecie aktualizacji Sync z boku:
  • Dysk USB sformatowany w exFat (FAT32)
  • Umieść pliki w poniższej strukturze plików
  • Upewnij się, że "autoinstall.lst" nie ma ukrytego rozszerzenia ".txt"
  • Dla pewności wrzuć pusty plik tekstowy o nazwie "DONOTINDX.MA"

View attachment 345059
Dajcie znać, czy problem(y) został(y) naprawiony(e). Czy nadal korzystacie z aplikacji?

Plik -DM nie jest głosem dla Ameryki Północnej.
Jest przeznaczony dla Europy i regionu ANZ. Chociaż zawiera trzy języki angielskie. Ma ponad 1 GB.
Plik NA jest mniejszy i ma 385 MB i może być potrzebne miejsce.
Oto link do pliku głosowego NA. Powinieneś go używać.

Plik głosowy Ameryki Północnej

Plik -AF jest przeznaczony dla logo radia DAB w Europie i nic nie robi dla samochodów NA. Ale i tak nie zaszkodzi go zainstalować. Ma mały rozmiar.

Te pliki będą działać na nawigacji i bez nawigacji.

Błąd USB został naprawiony w tej wersji 20196

Plik -DM nie jest głosem dla Ameryki Północnej.
Jest przeznaczony dla Europy i regionu ANZ. Chociaż zawiera trzy języki angielskie. Ma ponad 1 GB.
Plik NA jest mniejszy i ma 385 MB i możesz potrzebować miejsca.
Oto link do pliku głosowego NA. Powinieneś używać tego.

Plik głosowy Ameryki Północnej

Błąd USB został naprawiony w tej wersji 20196
Super, zaktualizowałem mój post.
Mój system bez nawigacji jest na 60 minucie aktualizacji, więc zgaduję, że się nie powiodło. Spróbuję ponownie z mniejszym plikiem głosowym.

Super, zaktualizowałem mój post. Mój non-nav jest na 60 minucie aktualizacji, więc zgaduję, że się nie powiodło. Spróbuję ponownie z mniejszym plikiem głosowym.
Twój tekst autoinstalacji nie został zaktualizowany. Również Opcje powinny być tylko ‘Autoinstalacja, Opóźnienie’

Nadal używasz Syn Labs, prawda?

Nie zawracaj sobie głowy. Po prostu zrób to ręcznie.
Zobacz powyższe posty.
Umieść pliki w folderze SyncMyRide, wpisz poprawny tekst w pliku autoinstall.lst w folderze głównym. Umieść tam również plik DONOTINDX.MSA.
I to powinno zadziałać. Naprawdę nie ma potrzeby tego używać. To proste ręcznie.

Tak, narzędzie CyanLabs służy tak naprawdę tylko do wyjścia poza naszą ostatnią "oficjalną" aktualizację, która zatrzymała się przed obecną wersją 3.4.

Po przejściu na wersję 3.4 możesz wykonywać te przyrostowe aktualizacje USB tak, jakbyś był znowu oficjalny (aktualizacja bezprzewodowa OTA nigdy się jednak nie wydarzy, ponieważ Twój numer VIN nie jest uprawniony).
Jeśli jednak moja nawigacja bez nawigacji tego nie przyjmie, mogę skończyć na downgrade i następnie aktualizacji za pomocą narzędzia, ponieważ w końcu naprawili błąd USB.

Wygląda na to, że robię downgrade, mój stary ulubieniec MEM_ERR03 powrócił, by mnie prześladować. Jestem ciekaw, czy jakieś systemy bez nawigacji kiedykolwiek doprowadziły do działania te przyrostowe aktualizacje.

Wygląda na to, że narzędzie CyanLabs ma gotową najnowszą kompilację 20196.

• Like
Reactions: nicklulu
Działają one na urządzeniach bez nawigacji.
Po prostu spróbuj zainstalować je jeden po drugim. Najpierw zainstaluj plik aplikacji. Następnie spróbuj pliku głosowego, gdy się to uda.
Możesz również spróbować usunąć gracenotes z systemu. Jeden z plików Forda w ich pakiecie robi to jako pierwszy w ramach procesu - trzeba będzie poszukać tego pliku.
To wszystko odbywa się za pośrednictwem niestandardowych plików autoinstalacyjnych.

Cyanlabs po prostu pobiera pliki i buduje dla Ciebie dysk USB. Nic więcej. Zatem stworzy to samo, co możesz zrobić ręcznie. Masz pobrane pliki, więc nie ma potrzeby ich używać. Po prostu spróbuj zrobić to krok po kroku i weź pod uwagę rozmiary plików.

Działają one na urządzeniach bez nawigacji.
Po prostu spróbuj je zainstalować jeden po drugim. Najpierw zainstaluj plik aplikacji. Następnie spróbuj pliku głosowego, gdy się to uda.
Mógłbyś spróbować usunąć gracenotes z systemu. Jeden z plików Forda w ich pakiecie robi to jako pierwszy w ramach procesu - trzeba będzie poszukać tego pliku.
Wszystko to odbywa się za pośrednictwem niestandardowych plików autoinstalacyjnych.

Cyanlabs po prostu pobiera pliki i buduje dla Ciebie dysk USB. Nic więcej. Zatem stworzy to samo, co możesz zrobić ręcznie. Masz pobrane pliki, więc nie ma potrzeby ich używać. Po prostu spróbuj robić to krok po kroku i weź pod uwagę rozmiary plików
Dla 20136 miałem tylko pojedynczy plik 14G381 (aplikacja) i żadnych innych plików w moim autoinstall.lst i nadal dawał błąd MEM_ERR03.
Zamierzałem wyodrębnić jeszcze więcej plików z tego pojedynczego pliku .TAR.GZ i zobaczyłem, że był w dziwnym formacie pliku, więc zdecydowałem się po prostu poczekać na ten nowy (20196)

Ta ostatnia próba to tylko pojedynczy plik 5U5T-14G381-EG_1598634070000.TAR.GZ (aplikacja) z prostym, jak tylko potrafię, autoinstall.lst z tym samym wynikiem MEM_ERR03.

[SYNCGen3.0_3.4.20196_PRODUCT]
Item1 = 5U5T-14G381-EG
Open1 = SyncMyRide\5U5T-14G381-EG_1598634070000.TAR.GZ
Options = Autoinstall,Delay

Obniżenie/aktualizacja faktycznie ponownie partycjonuje pamięć i umieszcza tam pliki, bez względu na to, jaki proces instalacji kończy się brakiem pamięci, gdy robię przyrosty. Spróbuję ponownie następnego przyrostu teraz, gdy zrobiłem pełne obniżenie/aktualizację, ale albo mój system nie ma pełnej ilości pamięci, albo systemy bez nawigacji po prostu nie są w stanie łatwo zaktualizować bez pełnej repartycji.

Tak, myślę, że zainstalowałeś tam plik, którego nie potrzebujesz i który zajmuje zbyt dużo miejsca. Musisz obniżyć wersję do v19101 lub 19200 i ponownie uruchomić proces formatowania, aby wyczyścić system plików. Polecam pominięcie gracenotes - chyba że naprawdę tego chcesz.

Bezwzględne minimalne przyrostowe uaktualnienie pojedynczego pliku uaktualnienia aplikacji (5U5T-14G381-EG_1598634070000.TAR.GZ) powoduje za każdym razem MEM_ERR03, co oznacza "brak pamięci". Nie mogę przyrostowo zainstalować niczego mniejszego niż podstawowe uaktualnienie aplikacji (bez gracenotes, bez głosu, nic innego, tylko aplikacja).

Obniżenie do 3.3, a następnie uaktualnienie do 3.4 20196 właśnie zakończyło się bez problemów. Narzędzie CyanLabs czyści całą partycję (krok 1 w procesie na ekranie) i umieszcza na niej pliki bez używania tego, co kończy się miejscem.

Jestem przekonany, że istnieje partycja "staging", jak w większości urządzeń sieciowych, konsol do gier itp., gdzie jest to partycja A/B, między którymi przełącza się w celu aktualizacji. Cokolwiek robi przyrostowe, po prostu nie ma wystarczająco dużo miejsca, aby je ukończyć. Jeśli ktoś ma rzeczywistą jednostkę bez nawigacji na 20136, a to przyrostowe 20196 działa dla niego bez błędów, chciałbym, żeby udowodniono mi, że się mylę.

• Like
Reactions: nicklulu
141 - 160 of 353 Posts