Ford Focus RS Forum banner
181 - 200 of 209 Posts
Chcę tylko udostępnić tabliczkę OEM z RS500.

Już wysłałem do niego e-mail, aby dowiedzieć się, jak sprawić, by moja była jak najbardziej zbliżona do wyglądu OE.

Właśnie sprawdziłem pocztę po powrocie z Quebecu.

Znalazłem to:

Pasuje to do wersji produkcyjnej, o czym poinformował mnie dział obsługi klienta Forda 3 dni po tym, jak dostałem samochód.

• Like
Reactions: tarrant64
Zamówiłem wczoraj, nie mogę się doczekać, aby zobaczyć jaki jest mój numer produkcyjny ('16 dostarczono w czerwcu 2016)!

Wrócę z numerem, datą produkcji i zdjęciem instalacji!

Niewiarygodne, jak za każdym razem, gdy myślę, że skończyłem kupować małe części do tego samochodu, znajduję coś nowego na tym forum!

Na marginesie, cena nie wynosiła 50 USD za 2 tabliczki, ale 50 euro, co nie jest dużą różnicą, jednak przy dzisiejszym kursie!

Mój samochód również został dostarczony w czerwcu. Numer VIN to 3604, numer produkcji to 1701. Odejmij 3604 od swojego numeru VIN i dodaj różnicę do 1701. To powinno dać ci wynik zbliżony do twojego numeru produkcji.

Dziś otrzymałem pocztą moje breloczki:

Jakość A+

Powinienem wkrótce otrzymać swój, został wysłany 6 grudnia!

Mój numer został podany przez e-mail: 1705.
@ProfessorFate to blisko twojego numeru!

Edycja: Boerni udostępnił link do innego forum, na którym zamieścił zdjęcie ostatniej partii (zarówno tabliczek MK2, jak i MK3). Mój jest tam (1705), widzę też kilka tabliczek LE, czy ktoś tu rozpoznaje swoje zamówienie?
https://focusrsforum.de/viewtopic.php?p=425234#p425234

Mój samochód został dostarczony w czerwcu. VIN to 3604, numer produkcji to 1701. Odejmij 3604 od swojego VIN i dodaj różnicę do 1701. To powinno dać ci przybliżony numer produkcji.
Mój VIN kończy się na 3620, więc powinien wynosić około 1717! To całkiem blisko, prawdopodobnie dzień różnicy na linii produkcyjnej!

ETIS nie działał ostatnim razem, kiedy sprawdzałem, więc nie znam jeszcze dokładnej daty produkcji!

Dostałem dziś pocztą moje tabliczki!

Zainstaluję je, kiedy dostanę się do garażu, gdzie jest miło i ciepło... moja dziewczyna zajmuje garaż zimą ? Zainstaluję również moją niestandardową przednią tablicę euro.

Nie wiem jeszcze, gdzie je umieszczę, najprawdopodobniej jedną przed dźwignią zmiany biegów, a drugą zachowam na coś innego później. Nie wiem też, czy użyję tej z samym numerem, czy tej z całkowitą liczbą!

Attachments

Zainstalowałem płytkę dzisiaj wieczorem! Zapytałem moją dziewczynę i wolała tę z sumą, z czym chyba się zgadzam!

Rozważałem zamontowanie jej na schowku nad głową, ale ostatecznie jedyne miejsce, które wygląda dla mnie jak fabryczne, jest przed dźwignią zmiany biegów! Świetny mały mod, łatwa instalacja, cieszę się, że znalazłem ten wątek!

Attachments

Czy to wciąż trwa? Chciałbym jeden dostać

Odświeżam stary wątek, ale w końcu zabrałem się za zamówienie jednego, a właściwie dwóch!
Zdecydowałem się na alternatywne miejsce montażu zamiast tuż przed dźwignią zmiany biegów. Nie byłem zbytnio zachwycony tym, jak to siedziało na tej powierzchni, ponieważ ma ona lekko wypukły kształt, a tabliczka nie przylegała idealnie płasko, więc szukałem bardziej płaskiej powierzchni i zdecydowałem się umieścić ją tuż nad ekranem nawigacji.
351480

Górna część tego obszaru ma lekkie łukowate wygięcie od górnej części deski rozdzielczej, więc tabliczka wymaga pewnego dopasowania, aby jej dolna część przylegała równo do górnej części ekranu nawigacji. Musiałem przeszlifować górne zewnętrzne krawędzie, aby dopasować się do łuku, co było jednym z powodów, dla których zamówiłem dwa! Udało mi się uzyskać tę górną krawędź całkiem dobrze, ale z pozycji siedzącej osłona deski rozdzielczej blokuje tę górną krawędź, więc nie musiałem być idealny. Podoba mi się również to, że to umieszczenie jest widoczne tylko z pozycji siedzącej.
Szacunek dla Beorniego za wyprodukowanie tego! Dodaje to coś do i tak już zajebistej jazdy!
Ostatnio zaktualizowałem również Sync, jak widać tutaj:
351481

Super, że on wciąż to produkuje dla członków.

Hej, kupiłem 2017 RS kilka miesięcy temu i zauważyłem, że ma numerowaną plakietkę pod maską i na środkowej konsoli. Rozejrzałem się trochę i nie widzę żadnych innych z takim samym znaczkiem. Czy to oficjalny numer od Forda, czy tylko losowa plakietka z rynku wtórnego?

To prawdopodobnie dokładny numer kompilacji. Numer VIN można dopasować do skanu wykonanego po opuszczeniu fabryki w Niemczech. Ale to całkowicie aftermarket, Ford nie montował ich w żadnych samochodach z lat 2016/17.

181 - 200 of 209 Posts