Radio and backup screen cuts out in reverse?
Close
Login to Your Account
Ford Focus RS Forum

Radio and backup screen cuts out in reverse?

This is a discussion on Radio and backup screen cuts out in reverse? within the Focus RS TroubleShooting forums, part of the Focus RS Garage category; Anyone else experiencing this? I am bringing it in tomorrow and don't want to sound like a TOTAL idiot when I describe the problem: About ...

Results 1 to 6 of 6
Like Tree1Likes
  • 1 Post By No_Username

Thread: Radio and backup screen cuts out in reverse?

  1. #1
    RS Member
    Join Date
    Oct 2015
    Location
    wpb
    Posts
    72
    Member #
    1439
    Liked
    16 times
    Mentioned
    0 Post(s)

    Radio and backup screen cuts out in reverse?

    Anyone else experiencing this? I am bringing it in tomorrow and don't want to sound like a TOTAL idiot when I describe the problem:
    About once every 5 times I put the 2017 RS in reverse, the screen goes blank, no camera, no radio, nothing. The radio cuts out, no sound in the speakers. Not a normal power down. It totally looks like the power gets cut to the head unit when I engage reverse.
    Anyone else have this problem? Is there a TSB I can reference?
    I DID try a search but could not find anything.
    TIA for your help.
    Malakaone likes this.

  2. #2
    RS Senior Member
    Join Date
    Mar 2017
    Posts
    125
    Member #
    23825
    Liked
    22 times
    Mentioned
    2 Post(s)
    Anything come out of this for you? I have the same issue.

  3. #3
    RS Member
    Join Date
    Feb 2017
    Location
    California
    Posts
    98
    Member #
    22497
    Liked
    24 times
    Mentioned
    6 Post(s)
    I haven't had the no sound, but the camera is iffy, not the most reliable thing ever.

    Quote Originally Posted by No_Username View Post
    Anyone else experiencing this? I am bringing it in tomorrow and don't want to sound like a TOTAL idiot when I describe the problem:
    About once every 5 times I put the 2017 RS in reverse, the screen goes blank, no camera, no radio, nothing. The radio cuts out, no sound in the speakers. Not a normal power down. It totally looks like the power gets cut to the head unit when I engage reverse.
    Anyone else have this problem? Is there a TSB I can reference?
    I DID try a search but could not find anything.
    TIA for your help.

  4. Remove Advertisements
    FocusRS.org
    Advertisements
     

  5. #4
    RS Specialist phillofoc's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Posts
    819
    Member #
    48721
    Liked
    249 times
    Mentioned
    13 Post(s)
    Is it like a reboot while the car is driving? Hold the >> and power button for a few seconds. Like that?

    Maybe a loose ground. My reverse cam won't activate about 25% of the time if I start the car already in reverse. I expect it when I put the car in reverse after shutting the motor off.
    If you buy one, drive it hard. Because thrills like these don’t happen often.

  6. #5
    RS Senior Member
    Join Date
    Jun 2016
    Location
    North east Victoria Australia
    Posts
    114
    Member #
    4089
    Liked
    72 times
    Mentioned
    1 Post(s)
    And I thought it was my imagination!!. If I start my car up, then reverse out of the garage the info screen "freezes" and won't take a command by touch. Only way to get it going again is to switch car off and restart then no further problems. My Ford dealer just gave me a puzzled look when I asked about it. has only began to do this over the past couple of months, was OK before. Car has 22000km and about 20 months old, was in initial shipment into Australia of 20 cars earmarked as dealer demos, but mine was saved from that fate. LOL

  7. #6
    RS Senior Member Noah_RS's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Location
    MD
    Posts
    113
    Member #
    48817
    Liked
    22 times
    Mentioned
    3 Post(s)
    My reverse cam is a 50/50 thing for me. Some days it wants to work perfectly, some days it wants to look like a static tv, other days it just doesnt come up lol. 2016 btw 7k miles had the car since day 1

Home | Forum | Active Topics | What's New

Sponsors

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Hacking the SYNC 3 System/Screen/Radio
    By ZygyKoz in forum Focus RS Electronics
    Replies: 49
    Last Post: 04-16-2018, 02:11 PM
  2. Backup camera doesn't come on after short shifter and bushing install
    By Champale in forum Focus RS TroubleShooting
    Replies: 18
    Last Post: 08-28-2017, 07:43 AM
  3. Replies: 22
    Last Post: 05-13-2017, 11:20 AM
  4. World's Only One-Piece Carbon Fiber Wheel Maker Cuts Prices by 25%
    By Hoonigan in forum Focus RS Wheels and Tires
    Replies: 10
    Last Post: 04-28-2017, 12:44 PM
  5. 500 miles and backup camera stopped working ... grrrrr
    By Raptor911 in forum Focus RS Electronics
    Replies: 4
    Last Post: 12-07-2016, 06:48 PM